Срещите ще се проведат последователно. На 15 ноември от 16:00 ч.

...
Срещите ще се проведат последователно. На 15 ноември от 16:00 ч.
Коментари Харесай

Каква изненада! Промяната, ”Възраждане”, ДПС и ”Български възход” сядат на масата за Бюджет 2023

Срещите ще се проведат поредно.

 

На 15 ноември от 16:00 ч. Политическа партия ще беседва с " Възраждане " в Огледалната зала на Народно заседание. 

 

На 16 ноември от 11:30 ч. е срещата с ДПС в зала Запад.

 

А от 13:00 ч. същия ден е диалогът с " Български напредък ", още веднъж в зала Запад на Народното събрание. 

 

Миналата седмица от ПП се срещнаха с парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, " Българска социалистическа партия за България " и " Демократична България ". По време на срещите от Политическа партия настояха за поддръжка на своята декларация с искане служебното държавно управление да внесе законопроект за държавния бюджет за следващата година.

 

Идеята им да бъде импортиран вид на бюджет за следващата година срещна поддръжката на левицата. От ГЕРБ-СДС и " Демократична България " се оповестиха за запазването на трипроцентния бюджетен недостиг. След срещата с ГЕРБ-СДС стана известно, че експертни групи ще работят по разновидностите за бюджет. Според Политическа партия удължителният закон за бюджета  би бил несъответстващ предвид на променената икономическа обстановка и високата инфлация. Те се оповестиха за обществен пакет, предусещащ увеличение на минималната работна заплата, ограничения в поддръжка на бизнеса.

 

От Политическа партия се срещнаха и със синдикалните организации, които също настояха за приемането на нов бюджет за следващата година. 

 

Национално показаните работодателски организации обаче не дадоха поддръжка за концепцията на " Продължаване Промяната " за приемане на нов Закон за държавния бюджет за 2023 година и настояха, че за бизнеса е по-добре да работи удължителен закон за бюджета. Представителите на работодателските организации показаха опасения, че както при актуализацията на бюджета предходната година, по този начин и в този момент, политическите партии, даже тези, които са " за " опазване на фискалната дисциплинираност и трипроцентния бюджетен недостиг, ще стартират да наддават с оферти, насочени по-скоро към упованията на гласоподавателите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР